Cea de a 2-a ediție a Festivalului One World Romania la Brașov, un succes! Povestea continuă…

Cea de a 2-a ediție a Festivalului One World Romania la Brașov a fost un succes, iar povestea continuă! În cadrul acestui festival care a avut loc în perioada 16-19 septembrie 2021, spectatorii brașoveni s-au bucurat de 18 proiecții de film documentar și dezbateri cu 21 de invitați ce au abordat tema drepturilor omului.

Majoritatea proiecțiilor au fost urmate de discuții captivante, așa cum a fost cea despre nevoile persoanelor cu tulburări din spectrul autist și abordările care sunt necesare pentru sprijinirea lor și a familiilor din care fac parte, sau cea privind modalitățile de îmbunătățire a accesului cetățeanului de rând la justiție.

Punctul final al acestei ediții a fost un eveniment special dedicat toleranței și dialogului intercultural: expoziția „Refugiați Doctori în România”, o serie de portrete fotografice realizate de Horia Manolache în 2021, în timpul pandemiei Covid-19, ce a fost însoțită de proiecția filmelor produse în cadrul proiectului „Fă un film cu un refugiat”, organizat în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și UNHCR România – Agenția ONU pentru Refugiați.

Citeste și:  ANPC va monitoriza activitatea operatorilor economici din zonele turistice de 1 Mai și de Paște

Deși festivalul s-a terminat, publicul brașovean va avea ocazia să participe la mai multe evenimente și proiecții de film documentar prin proiectul KineDok al Asociației One World Romania, precum și prin atelierul de film documentar pentru adolescenți, care va avea loc în perioada 27-30 septembrie, la Universitatea Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.