Cea de a VII-a ediție a Festivalului Național de interpretare vocală și instrumentală “ARF”, în weekend, la Brașov (4-5 august 2023)

Asociația Culturală Art Respect va organiza, la Brașov, în perioada 4 – 5 august 2023, cea de a VII-a ediție a Festivalului Național de interpretare vocală și instrumentală “ARF”. S-au înscris un număr de 97 de participanți din întreaga țară, iar în urma preselecției pe scenele festivalului au fost admise 70 de momente.

În prima zi de concurs, respectiv în data de 4 august, la Liceul de Muzică Tudor Ciortea Brașov se va desfășura Secțiunea Interpretare Instrument, unde vor evolua un număr de 20 de concurenți care vor prezenta repertoriu la pian, vioară, percuție și nai, iar din echipa juriului fac parte: compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzică Tudor Ciortea Brașov, Coordonatorul catedrei de Percuție, Suflători și Instrumente tradiționale, violonistul Jeinov Valentin Ștefan, coordonatorul catedrei de coarde din cadrul Liceului de muzică Brașov și colaborator al Filarmonicii Brașov, dar și pianista Ioana Anca Stanciu.

Citeste și:  Tichete sociale de 2.000 de lei pentru mamele cu venituri mici sau mamele minore

Sâmbătă, 5 august, în a doua zi de concurs la Centrul de Cultură Apollonia se va desfășura concursul pe secțiunile de interpretare vocală unde din juriu fac parte: Soprana Magdalena Suciu, coordonatorul catedrei de canto al Liceului Vocațional Tudor Ciortea din Brașov, soprana Arlinda Morava –atașatul cultural al Albaniei la București, compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzică Tudor Ciortea Brașov, interpreta de muzică populară Ionela Bran – doctor etnolog, artista Mihaela Bolog – președintele Asociației Roma – Nia din Roma, Italia.

Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Adina Deliu și tânărul interpret brașovean Darius Moisa.

Despre festival

Festivalul are 5 Secțiuni distincte împărțite pe categorii și nivel de pregătire, iar de pe scena celei de a VII a ediție ne vor încânta concurenți din 14 județe cu repertoriu ales din muzică ușoară românească, muzică internațională, muzică populară și muzică clasică. Festivalul are Secțiunea specială Debut, unde tinerii care nu au urcat niciodată pe o scenă de concurs, o pot face în cadrul festivalului ARF unde vor primi Premiul pentru Debut, dar  pot afla opinii obiective a specialiștilor despre potențialul lor.  

Citeste și:  Căldura se retrage, vremea se răcește și apar ploile

ARF este un festival-concurs de tip masterclass, unic în țară, interactiv și transparent, cu note acordate la vedere imediat după prestația artistului și motivate cu scurte observații ale juraților, oferite în timp real despre momentul artistic prezentat de concurent.

Despre Asociația Culturală Art Respect

Asociația Culturală Art Respect, pe lângă aceste festivaluri de muzică pe care le organizează anual, ARF și Brașov Live Fest, își propune să reformeze mentalitatea soliștilor referitoare la cariera muzicală, producție, producători muzicali, promovare, valoare, profesionalism în muzică, modele de artiști, vedete și media, actul artistic și scena, competiția cu sine, oferind alternative la educația școlară. Prin diversele proiecte sprijinind descoperirea și motivarea talentului la copii, ajutând la dezvoltarea și îmbunătățirea personală în rândul copiilor și tinerilor sub forma unei educații culturale sănătoase. Vine în sprijinul acestora cu diverse proiecte și evenimente culturale, dar și prin organizarea de masterclass-uri și ateliere de formare a artiștilor.

Citeste și:  S-a încheiat cea de a 43-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră - Brașov

Ediția a VII-a a Festivalului ARF va fi mai frumoasă și mai valoroasă datorită partenerilor și colaboratorilor care vor fi alături: Evenimentul este organizat cu sprijinul Liceului de Muzică Tudor Ciortea Brașov, Centrul Cultural Apollonia, Agenția Metropolitană de Dezvoltare Durabilă Brașov, Aro Palace, Pro Soft, Iubim Brașovul, Radio ProDiaspora și Delaco. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.