Cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România, în acest weekend, în București

Cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România este găzduită în București. 80 de echipe din țară şi una din Muntenegru reimaginează viitorul energiei sustenabile, cu ajutorul roboţilor. Cele mai performante trei echipe ale etapei naționale vor merge și la mondialele din Statele Unite ale Americii, transmite Televiziunea Română.

Zeci de tineri se întrec pentru titlul de campioni naționali la robotică, un domeniu din ce în ce mai reprezentat în rândul liceenilor din Romania. Prin roboții creaţi de concurenți, echipele conturează viitorul energiei sustenabile, mai notează sursa citată.

Anul trecut, România a câștigat titlul de Campioană Mondială la Robotică, o performanță remarcabilă ce demonstrează implicarea atât a elevilor, cât și a mentorilor incluși în program. Anul acesta, după doi ani de pandemie, la start s-au înscris din nou şi echipe din străinătate.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Cele mai performante trei echipe vor avea şansa să participe la Mondialele din Statele Unite.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.