Cea mai mare parte a Italiei a fost închisă, începând de azi

O mare parte a Italiei intră de azi în 3 săptămâni de izolare pentru a încetini epidemia, iar sosirile şi ieşirile din ţară sunt condiţionate de testele pentru coronavirus, informează rador.ro Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că aplicarea unor măsuri mai riguroase şi creşterea treptată a numărului de persoane vaccinate ar putea aduce o îmbunătăţire a situaţiei în a doua jumătate a primăverii.

La un an de la începutul pandemiei, Italia se confruntă cu un nou val de contaminări, cu peste 21 de mii de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Persoanele care vin în Italia din România sunt obligate să facă înainte de plecare sau imediat după sosirea în peninsulă un test de diagnosticare a coronavirusului.

În schimb, cetățenii care pleacă din Italia spre România trebuie să prezinte la urcare în avion rezultatul negativ al unui test molecular şi să rămână în izolare pentru 10 zile. Cei care călătoresc însă din motive de muncă sau sănătate şi staţionează mai puţin de 72 de ore pe teritoriul românesc sunt scutiţi de perioada de carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.