Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei! Ministrul Muncii: „Mi se pare absolut corect, dacă …”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat în cadrul unei emisiuni că cele mai mari pensii din România depășesc 90.000 de lei, iar cea mai mare este de 94.000 de lei, fără a fi pensie specială, ci este contributivă. ”Sunt ale unor cotizanţi din domeniul bancar”, susţine ministrul Muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a declarat la Insider Politic că cele mai mari pensii din România pe lună ajung la 18.000 de euro, spunând că nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii contributive.

Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Citeste și:  Noutăți în parfumeria pentru bărbați

Ministrul Muncii a fost întrebat câţi români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar. ”1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a răspuns Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească ”la negru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.