Ceas cu reglare automată GPS, montat într-o intersecție din Brașov

Intersecția străzilor Toamnei, Mihail Kogălniceanu și Hărmanului are de vineri un ceas stradal cu reglare automată, prin GPS. Ceasul a fost montat pe insula de la trecerea de pietoni, la o înălțime de cinci metri.

Este un ceas electromecanic cu patru cadrane, fiecare cu diametrul de 900 mm. Ceasurile sunt conectate la un sistem de autoreglare prin antenă GPS, care garantează exactitatea afișării orei. Cadranele sunt iluminate cu leduri, iar pe fiecare față există și un display care arată temperatura de afară. Aspectul ceasului este unul clasic, potrivit arhitecturii zonei. Costul de achiziție și montaj a fost de 48.000 de lei.

Municipalitatea intenționează să monteze astfel de ceasuri și în alte zone din oraș, iar în Centrul vechi vor fi identificate clădiri care permit amplasarea de ceasuri pe fațade, și modele de ceasuri care să se încadreze în arhitectura zonei, intenția fiind de le monta mai ales în zonele aglomerate, de tipul piețelor pietonale.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.