Cele mai proaste drumuri din Europa. România se află pe ultimul loc la acest capitol dintre toate țările Uniunii Europene

Potrivit TVRInfo, un raport al Forumului Economic Mondial și un sondaj la care au participat 13.000 de oameni de afaceri din întreaga lume arăta că România e pe ultimul loc la acest capitol dintre toate țările Uniunii Europene, potrivit newsweek.ro. Avem cea mai mică nota, 3, la calitatea infrastructurii rutiere.

Suntem la egalitate cu Ucraina, tară care nu face parte din blocul comunitar european, și am depășit Moldova, o altă țară cu probleme și care nu are bani pentru infrastructură. Vecinii noștri din UE, Ungaria și Bulgaria, au note peste noi, 4 respectiv 3,4. Am văzut cum stăm noi, dar să aruncăm un ochi și pe lucrurile bune pe care le fac alții.

Citeste și:  Revoluția ocupării: Românii își redirecționează focusul către piața internă, scăzând dorința de emigrare

Elvețienii au cele mai bune drumuri din Europa, apoi urmează Olanda și podiumul este completat de Austria și Portugalia. Infrastructura rutieră e mai proastă decât în țara noastră în Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Albania și Macedonia de Nord. Nu ar trebui să ne uităm în curtea lor, ci în a noastră, dar asta arăta rapoartele.

Și dacă avem drumuri proaste, avem și accidente. România se află în fruntea clasamentului în Europa în ceea ce privește numărul de accidente rutiere produse zilnic, potrivit newsweek.ro.

În 2022, au avut loc, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă peste 28.000 de accidente în toată țara, într-un singur an. Accidentul nu înseamnă doar o tablă îndoită, ci în urma lor, în fiecare zi, în țara noastră, au decedat, în medie, patru oameni. Cele mai mult accidente rutiere produse în România au avut loc pe timpul zilei, 73% dintre ele, și 87% din totalul lor, pe carosabil uscat. Asta dacă ne mai întrebam cum stăm la capitolul educație rutieră.

Citeste și:  Pensionara din Brașov sancționată pentru îngrijirea grădinii blocului prin plantarea de flori

În Suedia sunt cele mai sigure drumuri din Europa. Acolo au loc 18 decese la un milion de locuitori, pe când la noi sunt de 5 ori mai multe.

Sursa. tvrinfo.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.