Celebru procuror brașovean eliberat din funcție de președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie a şase magistraţi, între care se numără Silvia Cerbu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Silvia Cerbu a făcut parte din completul 3 penal al ICCJ, căruia i-au fost repartizate anul trecut dosarele lui Toni Greblă, Călin Popescu-Tăriceanu şi Elena Udrea (contestaţie în anulare). Anul acesta, ea a făcut parte din completul 2 penal ca supleant.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai semnat decrete de eliberare din funcţie pentru: Victoria Văduva – judecător la Tribunalul Teleorman, Sanda Frunză – judecător la Curtea de Apel Suceava, Lucreţia Teleky – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov şi Eugen Citirigă – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

Toţi aceşti magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Tot miercuri, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Ilfov a Antoanelei Florescu ca urmare a demisiei. Ea fusese numită în funcţie pe 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.