Ceremonie impresionantă în Șcheii Brașovului: Sfânta Fecioară Maria cinstită în inima orașului

Zi de mare însemnătate astăzi la Brașov. Locuitorii de la Poalele Tâmpei au dedicat această zi protectoarei Brașovului, Sfintei Fecioare Maria și au sărbătorit totodată 100 de ani de la înființarea jandarmeriei Transilvănene. Evenimentele au debutat în piața unirii din Șcheii Brașovului acolo unde a avut loc un ceremonial militar și religios, urmat de o paradă a Batalionului de Gardă și Protocol împreună cu Jandarmeria Călare a Direcției Generale a Municipiului București.
„Este o mare bucurie pentru noi brașovenii că am reușit să cumulăm cele două evenimente și să le sărbătorim împreună, Nașterea Sfintei Fecioare Maria și 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei Transilvănene. Am asistat cu toții la o defilare spectaculoasă care ne-a încântat privirile și ne-a bucurat sufletul. Pe această cale doresc să adresez un călduros la mulți ani Jandarmeriei Brașovene și întregii Jandarmerii Române, alături de îndemnul de a-și îndeplini cu aceeași pricepere și cu același devotament misiunile. Le transmitem totodată jandarmilor că suntem mândri de ei și ne punem încrederea în devotamentul și priceperea cu care se achită de misiunile care le sunt încredințate”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul Județului Brașov.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR


La eveniment a participat și fostul ministru al Finanțelor Publice Gheorghe Ialomițianu, care a ținut să sublinieze importanța evenimentului pentru comunitatea brașoveană.

„Suntem marcați de adânca însemnătate a celor două evenimente care dau o asemenea greutate acestei zile. Pe de o parte îi sărbătorim pe protectorii și prietenii noștri, jandarmii, pe de altă parte ne înclinăm cu smerenie în fața Sfintei Fecioare Maria, protectoarea Brașovului, nădejdea noastră spre izbăvire. Suntem mai bogați și mai protejați de când Născătoarea de Dumnezeu a devenit protectoarea Brașovului. Sunt însă trist că în aceste clipe în care ar trebui să lăsăm micile diferende de-o parte și să cerem împreună iertare și înțelepciune de la Maica Domnului, ne lăsăm conduși de micile noastre ambiții și dezbinați de meschinele noastre interese. Vreau să spun că la evenimentul de astăzi, autoritățile locale au absentat în masă. Cu exceptia prefectului Marian Rasaliu, autoritățile Brașovului au întors spatele acestei manifestări. Un lucru trist care umbrește bucuria acestei sărbători. Le mulțumesc organizatorilor și participanților, brașovenilor care au făcut această sărbătoare, o sumă de clipe înălțătoare în Brașovul nostru drag”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.
Evenimentul a fost organizat de Ordinul Militar Sfânta Maria, în colaborare cu Mitropolia Ardealului și Jandarmeria Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.