CFR Călători a suplimentat trenurile care circulă în acest weekend spre Valea Prahovei şi litoral

În perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, CFR Călători va suplimenta cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații, în special cele spre litoral şi Valea Prahovei.

1 Mai fiind o zi de sărbătoare petrecută prin tradiție la malul mării, CFR Călători va asigura călătorilor posibilitatea de a călători spre litoralul românesc fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Brașov, Ploiești, Iași, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din capitală. Spre dosebire de anul trecut, numărul de legături este mai mare, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat (la 1-2 ore), pe ruta București Nord – Constanța. Conexiunea între litoral și Brașov este asigurată cu trei perechi de trenuri directe față de anul trecut, când erau două perechi de trenuri directe.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea astfel adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoria, să utilizați toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să vă procuraţi din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.
Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea cu anticipație discountul este de până la 10%. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Facem apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.