Cheltuielile consumatorilor pentru aplicațiile mobile ating sume uriașe! 65 de miliarde de dolari în primul semestru 2022, cheltuiți în App Store și Google Play

65 de miliarde de dolari au cheltuit utilizatorii globali în App Store și Google Play în primele șase luni din 2022, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului precedent, când au fost cheltuiți 64,4 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de economica.net.

Potrivit sursei citate, App Store al Apple a generat aproximativ 43,7 miliarde de dolari din achiziții în aplicații, abonamente și jocuri premium în primul semestru al acestui an, în creștere cu 5,6% față de 41,4 miliarde de dolari, în primele șase luni ale anului trecut. În schimb, magazinul Google a înregistrat o scădere a cheltuielilor cu 7,4% în ritm anual, generând 21,3 miliarde de dolari față de 23 de miliarde de dolari în primul semestru din 2021.

Citeste și:  Biden şi Iohannis vor sărbători, la Washington, 20 de ani de când România este membră a NATO

Aceasta este o inversare a poziților din prima jumătate a anului 2021, când Google Play a înregistrat o creștere mai mare de la an la an. Cheltuielile globale ale consumatorilor din acest magazin au urcat cu 30% în 1H21, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în timp ce App Store a înregistrat o creștere de 22,1%.

Informații despre statisticile economice a celor mai populare aplicații, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.