Chirurgul Dan Grigorescu îi desființează pe medicii deveniți ‘curvele unui gigant farmaceutic’

Medicul brașovean Dan Grigorescu, dă de pământ cu „curvele sistemului medical Românesc”. Este vorba despre sutele de medici pe care un gigat farmaceutic i-a ironizat explicând că-i plătea înainte pentru ca ei să prescrie o serie de medicamente indicate de producător, fără ca acestea să fie necesre pentru vindecarea pacientului.

Tranzacția era simplă, un flacon recomandat un dolar comision primit. Medicii, deloc jenați de condiția în care singuri s-au aruncat, își stabileau singuri cote, cu o lăcomie care îl uluia chiar si pe producătorul de medicamente.

Așa se face că românii au fost îmbuibați cu medicamente care nu aveau niciun efect pentru afecțiunile lor, doar de dragul comisioanelor primite. Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul Dan Grigorescu îi pune la zid pe medicii șpăgari ajunși să se umilească, atât ca oameni cât și ca profesioniști, în fața gigantului farmaceutic, KRKA.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

‘”CA LA CURVE”!
Asta era considerația cu care, de-a lungul ultimilor zeci de ani, marile companii pharma i-au „creditat” pe colegii noștri medici care „au pus botul” la comisioanele intim legate de prescripțiile produselor promovate prin reprezentanții lor în țară, medici și ei.

Să recomanzi un medicament doar pentru că, în mintea ta de medic prescriptor (de cabinet sau de spital), acestuia îi este asociată, la modul mercantil, cu predilecție semnificația „1 flacon consumat =1 $ comision” și nu aceea legată de efectele ei terapeutice, ei bine, asta se dovedește una dintre cele mai rafinate forme de furt din resursele sistemului!
Să nu-mi argumenteze cineva, din nou, că pentru dorința de câștiguri suplimentare a medicilor, de vină a fost lipsa unor salarii decente. Nu, cauza a fost lipsa de caracter! Și, pentru unii, micimea profesională! Ambele au condus, inevitabil, la lipsa de considerație pe care chiar mituitorii (companiile de medicamente) au coborât-o la nivelul exprimat în citatul de la începutul postării.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Ceea ce ar rămâne de aflat s-ar putea sintetiza în următoarele ținte pentru cei în drept să le „ochească” și să le „nimerească”:

  • cine au fost cei care au facut bani „cu cârca”, primind chei de automobile sau de case;
  • care companii, în afară de KRKA, mai pot fi dovedite că au promovat astfel de practici (cam toate, înclin eu să cred!);

Restul informațiilor ulterioare, privindu-i nominal pe toți cei care s-au coborât într-atât pentru niște „sponsorizări cu iz de șpagă” se constituie o mare rușine pentru întreg corpul medical post-decembrist!

Pentru a nu fi considerat într-atât de naiv încât „m-am dus după fentă” (că nu sunt!), nu pot să nu abordez acest subiect și în cheia teoriei conspirației, întrebându-mă, la modul cel mai serios posibil, de ce documente din 2010 sunt folosite pentru a decredibiliza, din nou, întreaga breaslă a medicilor, într-un mod care se dovedește precis și sistematic, când vine la atat de scurt timp după cazul Floreasca?
Nu cumva ni se pregătește în curând ceva strașnic, iar noi trebuie să fim reduși la tăcere, prin culpabilizare colectivă?

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Vom vedea. Asta dacă vom trăi suficient pentru asta!’, se arată în postarea medicului Dan Grigorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.