Cine este artista care a donat bani din vânzarea albumului său, pentru plantarea de copaci în Munții Făgăraș

O artistă româncă, plecată de 21 de ani în Anglia a donat banii din vânzarea ultimului său album pentru plantarea a 15.000 de copaci în Munții Făgăraș, potrivit Mediafax.

Nicoleta Cărpineanu, cunoscută în lumea artistică drept Nico de Transilvania, este din Zalău dar a plecat în Anglia în urmă cu 21 de ani.

Acum, a reușit să planteze 15.000 de copaci în Munții Făgăraș, toți banii primiți din vânzarea ultimului său album, „Be One”, fiind donați pentru acest proiect. În plus, a organizat și campanie de strângere de fonduri pornită in Anglia, acolo unde locuiește.

„A fost adoptată de Brighton, unde și-a început călătoria artistică și unde a învățat să mixeze pe muzică românească, modalitatea artistei de a menține legătura cu țara în care s-a născut. Îmbinarea talentului său artistic cu dorința arzătoare de a face bine pentru natura și pământul care au crescut-o a apărut firesc. În primăvară, printr-un proiect-pilot, a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul Be One, și el produs pe meleaguri românești și englezești”, arată reprezentanții artistei.

Citeste și:  Pilotul brașovean Octavian Ciovică a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, în primă instanță

Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul „Forests Without Frontiers”, “un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Cu o cauză convingătoare, de a readuce la viață pădurile virgine din Transilvania, și cu talentul ei, Nico a reușit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori”.

Aceștia au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru.

Printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție trei hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Puieții vor fi plantați într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

Citeste și:  O nouă seară a „Recitalului de la ora cinci”, miercuri, la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov

„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară. Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, a declarat Nicoleta Cărpineanu.

La rândul lor, reprezentanții Fundației Conservation Carpathia au declarat, că artista a pus multă pasiune în acest proiect.

„Noi suntem practic gazdele, în curtea cărora s-a întâmplat totul. Ea este pasiunea. Fundația noastră de 10 ani cumpără păduri pentru a le scoate din exploatare și a le pune, practic, în conservare. Când se alătură și românii este ca o gură de aer proaspăt”, au declarat sursele citate.

Citeste și:  România înregistrează o nouă scădere în reciclarea deșeurilor de ambalaje

Artista dorește ca în următorii cinci ani să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.