Circulația pe carosabil cu roțile murdare sau cu noroi pe caroserie este interzisă și se sancționează

Știați că circulația pe carosabil cu roțile murdare sau cu noroi pe caroserie este interzisă și se sancționează? Sunt întrebări la care responsabilii unui șantier în lucru din Brașov nu au știut răspunsul, ținând cont de murdăria din carosabil, pe care au găsit-o polițistii locali aflați în patrulare prin cartierul Tractorul.

Murdăria ajunsese să prelungească limitele șantierulului, până pe calea de rulare a autovehiculelor, transformând strada 13 Decembrie într-o veritabilă uliță, iar pelicula de noroi formată pe asfalt putea pune în pericol circulația participanilor la traficul rutier din zonă.

Ieri după-amiază, șefii de șantier au fost luați la întrebări de un echipaj de la Biroul Rutier aflat în patrulare pe străzile din cartierul Tractorul. Agenții au constatat că zona era delimitată corespunzător pentru executarea de lucrări de construire, însă șantierul se prelungea la propriu în carosabil din cauza faptului că mașinile ce părăseau spațiul afectat șantierului aveau pneurile pline de noroi, murdărind astfel întreaga stradă, pe o lungime considerabilă.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Mai mult decât atât, noroiul și resturile de materiale au fost preluate pe roți și de ceilalți participanți la trafic, întreaga mizerie împrăștiindu-se pe stradă.

Polițiștii locali au întocmit procese verbale de sancțiune, potrivit HCL 149/2017 (Regulamentul – cadru al serviciului de salubrizare și deszăpezire a municipiului Brașov), în valoare de 2.500 de lei și i-au obligat pe cei responsabili să curețe carosabilul.

De asemenea, cei în cauză au mai primit o sancțiune tot în valoare de 2.500 de lei, de data aceasta potrivit HCL 243/2005, din cauză că nu a fost respectat traseul, traseu înscris în LT-ul eliberat de serviciul de specialitate.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Reamintim că, printre altele, persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări de construire în municipiul Brașov sunt obligate să amenajeze rampe de spălare și de curăţare a roţilor autovehiculelor ori utilajelor care părăsesc organizările de şantier, pentru prevenirea murdăririi străzilor sau trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă.

Potrivit HCL 149/2017, pe raza Municipiului Brașov este interzisă circulația pe străzi cu pneurile murdare sau transportul în condiții improprii al oricăror produse sau materiale (ex.: scurgerea sau imprăștierea de lichide sau materiale pe carosabil), sancțiunea fiind cuprinsă între 800 și 1.600 de lei pentru persoane fizice și între 1.600 și 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Politiștii locali vor monitoriza zona, pentru a se asigura că strada va fi curățată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.