Cîţu: Avem ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că vrea ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi format, transmite Agerpres.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică. Am trecut prin anul trecut, am învăţat mai multe, dar anul trecut nu aveam vaccin. Este ceea ce eu le-am spus tuturor colegilor cu care am discutat astăzi în această întâlnire că este important pentru mine, după discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii asupra impactului pe care l-a avut anul trecut asupra elevilor şi nu aş vrea să mai trecem prin această situaţie şi vom face tot ce este posibil ca anul şcolar să rămână cu prezenţă fizică „, a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de lucru pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar.

Citeste și:  Papa Francisc consideră nedrepte legile împotriva persoanelor din comunitatea LGBT: „A fi homosexual nu este o infracţiune”

El a precizat că, de asemenea, a cerut ca festivităţile de la începerea anului şcolar să se desfăşoare cât mai aproape de normalitate.

„Ştiu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bune soluţii, pentru că este un moment important în viaţa fiecărui elev şi aş vrea să ne bucurăm împreună de această zi”, a spus Cîţu.

Premierul a subliniat, ca o concluzie, că întâlnirea de lucru a fost una foarte bună şi pe alte teme, referitor la testarea şi vaccinarea personalului din învăţământ.

„Mi-am exprimat, ca de fiecare dată, opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar şi cel din învăţământ şi eu aş spune mai departe, şi din MAI şi din MApN, cei din sistemul public, trebuie ori să se vaccineze ori să avem această variantă cu testarea. Nu putem să mergem mai departe (…), este opinia mea şi vom găsi soluţiile cele mai bune. Nu s-a renunţat la varianta în care personalul medical trebuie testat”, a declarat Cîţu. 

Citeste și:  DRDP Brașov. Peste 400 de utilaje sunt pregătite pentru deszăpezire

Sursa, Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.