CJSU a prelungit cu încă 14 zile restricțiile pentru Brașov și alte 12 localități din județ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 51/24.11.2020, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, în unele localități din județul Brașov, care cuprinde următoarele:

Art. 1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 40 din 10 noiembrie 2020 emisă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov în unitățile administrativ-teritoriale: Brașov, Hărman, Codlea, Făgăraș, Săcele, Râșnov, Hoghiz, Bod, Cristian, Tărlungeni, Moieciu, Feldioara, Bran.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Art. 2 Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în unitățile administrativ-teritoriale Poiana Mărului, Homorod și Ucea se aplică prevederile H.G. nr.967/2020, pentru rata de incidență corespunzătoare fiecărei unități administrativ-teritoriale în parte.

Art. 3 În unitatea administrativ-teritorială Crizbav s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.

Art. 4 Începând cu data de 25.11.2020, ora 0:00 în unitatea administrativ-teritorială menționată la art. 3 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr.967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, precum și măsurile dispuse prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 30 din 21.10.2020.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Art. 5 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art.1 și 3.

Art. 6 Comitetele locale pentru situații de urgență vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.
Art.7 Comitetele locale pentru situații de urgență vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea nr. 51/24.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici:

https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2020/11/Hot-51.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.