CLSU pune HoReCa la calcule: Localurile rămân deschise procentual în funcție de incidența Covid la Brașov

Privind: instituirea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus COVID-19, în Municipiul Braşov

Având în vedere prevederile H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul Romaniei începand cu data de 15.10.2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

Luând în considerare:

– evoluția pandemiei de COVID-19 cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2:

– incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul Municipiului Brașov;

– Hotărârea nr. 49/13.10.2020 a Comitetului Național pentru Situați de Urgență;

– Ordinul nr. 1493/2788/149 din 2020 Norme din 31.08.2020 privind stabilirea măsurilor specifice de prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 pentru activitățiile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băutuirlor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tip restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

Având în vedere prevederile art.7, Cap. III, lit. a) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.L.S.U.,  prevederile art. 8 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.L.S.U., în temeiul prevederilor art. 24, lit. b) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență;

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov

HOTĂRĂŞTE:

Art. 1 Operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor , în interiorul clădirilor au obligația de a respecta următoarele măsuri de distanțare socială în interiorul acestora pe fondul pandemiei SARS-CoV-2:

Operatorul economic va aplica pe ușa de la intrare a spațiului respectiv un sticker care să precizeze numărul de persoane ce pot beneficia de serviciile oferite astfel:

– fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului atunci când incidenţa cazurilor în Municipiul Braşov în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1000 de locuitori;

-fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului atunci când incidenţa cazurilor în Municipiul Braşov în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

La amenajarea mobilei necesare pentru desfășurarea activității comerciale se va respecta distanțarea socială, existența traseelor diferite de intrare și ieșire, conform prevederilor stabilite la nivel național de către autoritățile competente în acest sens.

În interiorul spațiilor se vor respecta toate regulile de igienă, inclusiv dezinfecţia spaţiului, purtarea măștii, etc., conform prevederilor stabilite la nivel național de către autoritățile competente în acest sens.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.