CNAIR: Am ajuns să întreţinem 50 de kilometri de şosea cu 3 muncitori

Sute de reprezentanţi ai sindicatului drumarilor „Elie Radu”, care reuneşte angajaţi din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au protestat miercuri, timp de trei ore, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, nemulțumiți fiind de salariile angajaţilor, lipsa acută de personal şi faptul că societatea nu are încă un buget aprobat pentru acest an, potrivit agerpres.

Liderul sindicatului, Elena Răileanu, a declarat că drumarii nu sunt consideraţi lucrători în construcţii. „Vrem recunoaşterea faptului că şi noi suntem constructori, pentru a putea beneficia de salariul de 3.000 de lei minim brut, aşa cum prevede OUG 114/2018 pentru cei din construcţii. Noi avem minimum 2.150 de lei’. Aceasta a precizat că drumarii nu beneficiază nici de facilităţile fiscale din OUG 114, iar CNAIR se confruntă cu plecări masive ale muncitorilor spre sectorul construcţiilor, unde primesc salarii de mult mai mari.
Este groaznic, pentru că muncitorii pleacă în sectorul privat, al construcţiilor, şi rămânem fără oameni. Am ajuns să administrăm şi să întreţinem un drum cu trei muncitori la 50 de kilometri. Înseamnă să faci reparaţii, colmatări, desfundări de şanţuri, podeţe, reparaţii poduri. E imposibil de administrat”, a continuat Răileanu.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

„Avem 7.000 de salariaţi, din care doar 2.977, adică 47%, sunt muncitori. Este groaznic, pentru că muncitorii pleacă în sectorul privat, al construcţiilor, şi rămânem fără oameni. Am ajuns să administrăm şi să întreţinem un drum cu trei muncitori la 50 de kilometri. Înseamnă să faci reparaţii, colmatări, desfundări de şanţuri, podeţe, reparaţii poduri. E imposibil de administrat”, a continuat Răileanu.

În același timp, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), unde este afiliat sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, a precizat, că este inadmisibil ca CNAIR să nu aibă un buget aprobat pentru acest an, deși ne aflăm la mijlocul lunii iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.