Cod galben de vânt puternic în Braşov, Zărneşti, Codlea, Râşnov, Bran, Ghimbav, Sânpetru

Meteorologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod galben de vânt puternic, valabile pe durata orelor următoare, în şase judeţe din zona Moldovei şi a Banatului.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 16:00, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h.

Până la ora 18:00, va fi vânt puternic care va atinge, local, la rafală 60 – 70 km/h, iar pe crestele montane 70 – 90 km/h, în zona de munte a judeţelor Arad şi Bihor precum şi în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Fenomene similare se vor semnala, până la ora 19:00, în judeţul Braşov, în localităţile Braşov, Zărneşti, Codlea, Râşnov, Bran, Ghimbav, Moieciu, Vulcan, Cristian, Sânpetru; precum şi în judeţul Sibiu, în localităţile Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Turnu Roşu şi Boiţa.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.