Codlea și Șoarș ies din scenariul roșu!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 28/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale Codlea, Șoarș și Dumbrăvița.

Hotărârea prevede următoarele:

■ Art.1 Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în unitățile administrativ-teritoriale Codlea și Șoarș se vor aplica prevederile H.G. nr. 35 din 10.02.2021 pentru rata de incidență corespunzătoare.

■ Art.2 În unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.

■ Art.3 Începând cu data de 13.02.2021, ora 0:00 în unitatea administrativ-teritorială menționată la art. 2 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.

Citeste și:  Licitaţie cu strigare pentru închirierea unor spaţii din cadrul terminalului AIBG

■ Art.4 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate la art.3, pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița.

■ Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitațile administrativ-teritoriale prevăzute la art. 1 și 2 vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.

■ Art.6 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitațile administrativ-teritoriale menționate la art. 1 și 2 vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste și:  Rectorul Universității Transilvania va fi desemnat pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct și secret, sau pe bază de concurs public

Hotărârea nr. 28/12.02.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici:

https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2021/02/Hot-28.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.