Colegiul Național Aprily Lajos și școlile din alte trei localități din Brașov intră în SCENARIUL ROȘU

În ședința de astăzi, 12.10.2020, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a suspendat, pentru 14 zile, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la Colegiul Național Aprily Lajos din Brașov și în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza localităților Victoria, Mândra și Sânpetru.

Hotărârea a fost luată, în cazul Colegiului Național Aprily Jajos, datorită depistării a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV2 iar în cazul unităților școlare de pe raza celor trei localități, datorită depășirii limitei de trei la mia de locuitori a incidenței cumulative a cazurilor de infectare. Această măsură presupune trecerea în scenariul roșu – cursuri exclusiv online –  pentru toți elevii și profesorii din aceste unități școlare.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Măsura vizează, pe lângă Colegiul Național Aprily Jajos, încă 10 unități școlare și un club al elevilor de pe raza celor trei localități, cu un număr de 2.497 de elevi și 129 de cadre didactice, a căror activitate ce presupune prezența fizică se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 12.10.2020.

Având în vedere faptul că Grădinița cu Program Normal ‘Aprily Lajos’ Brașov funcționează într-o altă clădire, activitatea în această unitate continuă după scenariul galben.  

Cu această nouă măsură, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în scenariul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 24, cu impact asupra a 6.920 de elevi și 346 de cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.