Comercianții de mărțișoare vor fi prezenți, și în acest an, în locurile tradiționale din Brașov

Începând din 25 februarie, comercianții de mărțișoare își vor putea vinde produsele pe promenada de la Parcul Titulescu, iar din 27 februarie vor fi amplasate și mesele cu mărțișoare din fața complexului Bartolomeu, de pe str. Filiași (Triaj) și de pe str. Levănțicăi (Noua).

Și anul acesta, interesul pentru vânzarea de mărțișoare este foarte mare: deja, în Bartolomeu și Noua  nu mai sunt locuri, iar în Triaj și Parcul Titulescu mai sunt foarte puține.

Pe aleea pietonală de la Parcul Titulescu au fost eliberate 25 de abonamente de ocupare a domeniului public, din cele 30 estimate  inițial, în Bartolomeu, toate cele 17 abonamente au fost ocupate. De asemenea, în cartierul Noua, toate cele 10 amplasamente sunt ocupate, iar în cartierul Triaj au fost eliberate 3 abonamente, din cele 4 destinate comercializării de mărțișoare pe domeniul public.

Citeste și:  Vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării. Maxima zilei la Brașov atinge 22°C

Tarifele plătite de comercianți sunt următoarele: pietonala Parcul Titulescu – 6 lei/mp/zi, la care se adaugă închirierea pavilionului de la Regia Publică Locală Kronstadt, complex Bartolomeu – 3,7 lei/mp/zi, str. Levănțicăi – 3,7 lei/mp/zi, str. Filiași – 2,5 lei/mp/zi.

Comercianții din cartierele Bartolomeu, Triaj și Noua au posibilitatea ca după perioada de vânzare a mărțișoarelor, între 6 și 8 martie, să comercializeze în aceleași locații flori, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Mărțișoare vor fi vândute și în piețele publice

Serviciul Public Administrare Piețe va scoate la licitație, în data de 22 februarie, 34 de locuri pentru vânzarea de mărțișoare, dintre acestea 21 vor putea fi utilizate și pentru vânzarea de cadouri de 8 Martie, exclusiv flori.

Citeste și:  Strângere de fonduri pentru renovarea unei săli de clasă, demarată de parinții și elevii de la "Mircea Cristea"

Cele mai multe locuri pentru vânzarea de mărțișoare sunt în Piața Tractorul, 12, iar 8 vor putea fi utilizate și pentru vânzarea de cadouri. În Piața Dacia, Serviciul de Administrare Piețe va scoate la licitație 10 locuri, dintre care 7 sunt și pentru vânzarea de cadouri. În Piața Astra, 7 comercianți vor putea vinde mărțișoare, iar 4 vor putea vinde și cadouri de 8 martie. Cele mai puține locuri scoase la licitație sunt la Piața Star – 5, iar 2 dintre acestea sunt puse la dispoziția celor care vor să vândă și cadouri de Ziua Femeii.

Perioada pentru care pot fi închiriate aceste locuri este: în cazul mărțișoarelor, 27 februarie – 2 martie, iar în cazul celor care, pe lângă mărțișoare, vor să vândă și cadouri – 25 februarie – 8 martie.

Citeste și:  Papa Francisc va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru risc de obstrucţie intestinală

Licitațiile vor avea loc la sediul fiecărei piețe, în data de 22 februarie, iar cei interesați pot cumpăra caietul de sarcini de la casieriile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.