Comisia de circulație a avizat proiectul Primăriei pentru construirea unei parcări subterane cu 650 de locuri în centrul civic

După obținerea avizului de mediu, executivul va prezenta consiliului local studiul de fezabilitate pentru această parcare.

Primăria Brașov continuă implementarea de soluții de descongestionare a traficului din zonele aglomerate și de tranzit către o mobilitate sustenabilă. Una dintre aceste soluții este amenajarea de parcări, fie la intrările în oraș, fie în zone de trafic intens circulate, care să ofere astfel posibilitatea continuării drumului cu transportul în comun sau cu soluții alternative.

Unul dintre proiectele derulate de primărie este cel de amenajare a unei parcări subterane în centrul civic, cu 653 de locuri, care să le asigure brașovenilor și turiștilor locuri de parcare sigure, cu timpi mult mai mici de așteptare decât în centrul vechi și totodată acces la linii de transport în comun care fac legătura cu centrul istoric. În plus, distanța dintre viitoarea parcare și centrul istoric este relativ mică (aprox. 1.800 de metri) și poate fi străbătută și pe jos.

Citeste și:  Județul Brașov iese mâine, 18 iulie, de sub avertizarea „cod roșu” de caniculă

Proiectul a obținut astăzi avizul comisiei de circulație, unul dintre cele mai importante avize, iar după ce va fi obținut și avizul de mediu, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici vor fi prezentați consiliului local spre aprobare.

Conform SF-ului, parcarea multietajată subterană cu 3 niveluri va fi amenajată în zona dinspre Bulevardul Victoriei (în zona de vizavi de stația de autobuz).

La primul nivel subteran, din cele 202 locuri disponibile, 27 vor fi pentru persoanele cu dizabilități, 9 pentru autoturisme cu GPL și 15 pentru motociclete.

La al doilea nivel din cele 226 de locuri, 66 vor fi amenajate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice.

Citeste și:  Aproape 300 de milioane de lei, pentru noi proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în 15 județe

La nivelul trei vor fi amenajate alte 226 de locuri de parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.