Comisia Europeană a prezentat astăzi „adeverința electronică verde”!

Paşaportul covid a fost prezentat de Comisia Europeană. Documentul ar putea deveni obligatoriu din vară pentru cei care vor să călătorească în interiorul Uniunii.

Adeverinţa electronică verde, cum o numeşte Comisia Europeană, va fi disponibila gratuit pentru trei tipuri de persoane. O pot obtine cei care s-au vaccinat, cei care au un rezultat negativ la un test PCR sau antigen rapid, dar si cei care pot dovedi ca au trecut prin boala.

„Astăzi, 17 martie, Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19”, se arată în informarea Comisiei Europene.

Certificatele vor fi atat in format digital cat si tiparite si vor contine un set limitat de informatii cum ar fi numele, data nasterii sau informatii relevante despre vaccin/test sau vindecare.

Comisia va creea un portal si va ajuta statele membre sa dezvolte programe informatice pe care autoritatile sa le foloseasca pentru a verifica daca adeverintele sunt autentice.

Pana sa devina realitate, propunerea trebuie sa fie adoptata de Parlamentul European si de Consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.