Comisia Europeană a transferat României prima tranşă de banii alocați prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență. 1,8 miliarde euro!

Comisia Europeană a virat, astăzi, României o tranșă de 1,8 miliarde de euro, adică 13% din banii alocați prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență. România urmează să primească în total 29,2 miliarde de euro în granturi, adică bani nerambursabili și împrumuturi cu dobândă foarte mică. Pe baza Planului Național de Redresare al României, Comisia vrea să susțină acele investiții și reforme care să transforme profund economia și societatea românească, informează agenția de presă Rador.

3,9 miliarde de euro vor fi investiți în modernizarea infrastructurii de căi ferate, inclusiv cea cu emisii zero de carbon, iar alte 2,7 miliarde vor merge spre renovarea clădirilor, astfel încât acestea să devină mai eficiente din punct de vedere energetic dar și rezistente la cutremur. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis mesajul că o dată cu prima tranșă de banii din Mecanismul de Redresare, România poate începe modernizarea sistemului medical și să îmbunătățească în același timp administrația publică, potrivit sursei citate.

Citeste și:  Controalele la frontiera ungaro-croată vor fi desfiinţate de la 1 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.