Comisia Europeană propune prelungirea sistemului de roaming fără taxe suplimentare

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că va propune prelugirea cu zece ani a actualului sistem de tarifare în telefonia mobilă, care permite utilizarea rezonabilă fără taxe suplimentare de roaming în spaţiul Uniunii Europene.

Actualul sistem a intrat în vigoare în statele membre UE în 2017, dar ar urma să expire în 2022.

Pentru a asigura că cetăţenii pot continua să se bucure de roaming fără taxe suplimentare în timpul călătoriilor în spaţiul UE, Comisia Europeană a propus astăzi o nouă Reglementare în domeniul roaming-ului. (…) Noua Reglementare va prelungi cu zece ani actualele reguli, care urmează să expire în 2022. De asemenea, vor fi asigurate servicii mai bune de roaming. Spre exemplu, consumatorii vor avea dreptul la aceeaşi calitate şi viteză în reţeaua mobilă, atât acasă, cât şi în străinătate, atât timp cât sunt disponibile reţele echivalente„, anunţă Executivul UE, printr-un comunicat de presă.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Prelungirea sistemului de roaming, fără taxe suplimentare

Noile reguli vor asigura şi acces eficient la servicii de urgenţă, inclusiv prin îmbunătăţirea prezentării unor mijloace alternative pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi prin creşterea modalităţilor de înştiinţare privind utilizarea serviciilor cu TVA în roaming.”, precizează Comisia Europeană.

Oriunde ne aflăm în Europa, putem lua legătura cu cei dragi, putem discuta despre activităţi şi putem distribui informaţii de pe drum fără a ne face griji pentru facturi scumpe. Sfârşitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menţine conectaţi milioane de cetăţeni, îmbunătăţindu-le vieţile. Noile reglementări vor menţine roamingul fără taxe suplimentare, ba chiar îl vor îmbunătăţi.”, afirmă Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.