Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat noua Hotărâre, privind situația pandemică la nivelul județului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr.87/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov, care prevede următoarele:


”Având în vedere prevederile H.G. nr. 293 din 10.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată prin H.G. nr. 348 din 25.03.2021,
luând în considerare:


· evoluția pandemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2;
· incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul localităților din județul Brașov comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Brașov;
· O.U.G. nr. 21/2004, privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă;
· Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare;
· Legea nr.136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
· Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 55 din 08.03.2021, privind recomandări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în județul Brașov;

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov
HOTĂRĂŞTE:

Art.1 Se constată, la data de 27.03.2021, incidența cumulată la 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov, potrivit Anexei nr.1, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 În unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov se vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 10.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată prin H.G. nr. 348 din 25.03.2021, pentru rata de incidență corespunzătoare.
Art.3 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate în Anexa nr.1, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Brașov.
Art. 4 Având în vedere că în unitatea administrativ-teritorială Sânpetru este instituită carantina zonală, articolul 6, alin. 1 din Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 6658 din 17.03.2021 se modifică și va avea următorul conținut: se limitează prgramul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea in intervalul orar 5.00-18.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program nonstop.
Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov vor proceda cu celeritate la informarea persoanelor fizice/juridice, autoritățile și instituțile publice cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice.
Art.6 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, prin Secretariatul Tehnic Permanent, va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov.
Art.7 Instituția Prefectului-Județul Brașov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgență, către toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov.
Art.8 Prezenta hotărâre se publică pe site-ul oficial al Instituției Prefectului Județul Brașov.

Hotărârea nr. nr.87/27.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici.

Anexa 1 la Hotărârea nr. nr.87/27.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.