Compania Apa, apel la brașoveni: Nu înfundați canalizarea cu șervețele umede. Intervențiile la rețele expun oamenii

În contextul epidemiologic actual, reprezentanții Companiei Apa Brașov fac un apel la spiritul civic al tuturor cetățenilor. Brașovenii sunt rugați, indiferent unde se află, la serviciu sau acasă, să protejeze sistemul de canalizare. În ultima vreme, numărul cererilor prin care se solicită desfundarea canalizărilor a crescut cu 30% față de luna ianuarie 2020, în toată aria de operare. Cauza principală a înfundării rețelelor de canalizare este reprezentată de șervețelele umede aruncate în toalete. Acestea sunt de plastic și nu se dizolvă în apă, se depun pe conducte, blochează pompele de apă sau intrările în toate stațiile de epurare.
Solicitările clienților de desfundare a canalizării au ca rezultat intervențiile echipelor care curăță conductele, precum și disconfortul și cheltuiala locatarilor afectați. În aceste zile, când orice deplasare este limitată, echipele intervin mai des decât de obicei și se expun riscurilor de contaminare cu COVID – 19.
Cetățenii trebuie să fie responsabili și sa nu mai arunce în toaletă șervețelele umede de niciun fel! Acestea se aruncă la gunoi, pentru a proteja apele, mai importante ca oricând, pentru a proteja sistemul de canalizare și, mai ales, sănătatea angajaților Companiei Apa.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.