Compania Apa s-a gândit, ÎN SFÂRȘIT, să racordeze 7 străzi din Șchei la sistemul de canalizare: Până acum apele menajere erau deversate în pârâul Graft

„Deși cartierul Schei are o rețea publică de canalizare, există 92 de imobile care nu sunt racordate la aceasta ci deversează apele menajere direct în canalul Graft, acesta fiind cel mai apropiat colector. Mai precis, imobilele se află pe străzile: Învăţătorilor, Podul Creţului, Pe Tocile, Căpitan Ilie Birt, Egalităţii, Băilor și Vasile Saftu. 

Pentru înlăturarea poluării pârâului Graft cu aceste ape uzate, Compania a întocmit un proiect prin care să se creeze condiţiile pentru racordarea la sistemul public de canalizare a imobilelor identificate. Acesta vizează extinderea şi înlocuirea reţelelor de canalizare vechi cu unele noi, amplasate mai aproape de case, astfel încât conectarea să se facă mai uşor şi mai rapid. 

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Lucrările au fost împărţite în 8 tronsoane, primele două fiind deja începute pe strada Podul Creţului.

Aceasta primă etapă vizează racordarea unui număr de 31 de imobile la reţeaua publică de canalizare. Costurile lucrărilor, pentru prima etapă, sunt estimate la 800.000 lei, suma fiind suportată în totalitate din fonduri proprii” se arață într-un comunicat al Companiei Apa Brașov. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.