Compensarea facturilor la energie şi gaze se va aplica de la 1 noiembrie 2021

Compensarea facturilor la energie şi gaze se va aplica de la 1 noiembrie, atât pentru consumatorul casnic, cât şi pentru cel non-casnic, deoarece trebuie avute în vedere şi IMM-urile şi companiile mici, a declarat, joi, prim-ministrul Florin Cîţu. El a subliniat că se încearcă găsirea unui mecanism care să se poată aplica şi în alte situaţii similare.

″În acest moment, vreau să mă asigur că ceea ce facem pe partea de compensare o să fie rapid, simplu şi să nu implice foarte mult consumatorul. Şi aici vreau să fie foarte clar, vorbesc de consumatorul casnic şi noncasnic, pentru că e vorba şi de IMM-uri şi de companii mici care nu au aceeaşi putere de negociere ca o companie mare. Deci, vorbim şi de consumatorul casnic şi de consumatorul noncasnic. Soluţiile vor fi pentru ambele categorii şi vom avea această soluţie cât mai curând, ca să intre în vigoare de la 1 noiembrie”, a explicat Cîţu, la dezbaterea online “Plafonare versus compensare” organizată de DC News, scrie Agerpres.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Ministrul Florin Cîţu a evidenţiat importanţa găsirii de soluţii atât pentru consumatorul casnic, cât şi noncasnic.

Între timp, PSD a depus ieri la Parlament un proiect de lege care vizează susţinerea IMM-urilor pentru a face faţă scumpirilor la gaze naturale şi energie electrică. Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a explicat că documentul prevede fie un mecanism de compensare a facturilor cu 50 la sută, fie posibilitatea deducerii din impozitul pe profit pe o anumită perioadă pentru cei fără restanţe la plata contribuţiilor către stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.