Compensarea prețului la carburanți va fi prelungită până la finalul anului

Guvernul a prelungit, până la sfârşitul anului, măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, potrivit unui anunţ făcut de către secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Potrivit oficialului din Ministerul Energiei, pentru primele luni de aplicare a acestei măsuri impactul bugetar a fost estimat la aproximativ 600 de milioane de lei, iar pentru următoarele trei luni, octombrie, noiembrie şi decembrie, autorităţile estimează acelaşi impact.

”Vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare.” – a anunțat premierul Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Astfel, Guvernul Ciucă va prelungi compensarea prețurilor la motorină și la benzină, în condițiile în care reducerea de 50 de bani expiră luna aceasta.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.