Comuna Cristian promovează arhitectura săsească ca element de identitate culturală

Pentru a se încadra în obiectivele strategiei naționale de conservare și promovare a identităților locale, Consiliul Local Cristian a aprobat în ședința din 05.03.2020 recomandările cuprinse în GHIDUL DE ARHITECTURĂ pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – zona cu influență săsească, realizat cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România,  pentru a fi transpuse în regulamentele urbanistice aferente dezvoltărilor viitoare.

Cristianul face parte din arealul localităților cu influențe arhitectonice săsești,  o zonă ce reprezintă 4% din teritoriul geografic al României.  Este un element major de identitate locală în context, atât național, cât și european, iar promovarea și valorificarea specificului satului Cristian vor aduce beneficii importante comunității, sporind atractivitatea și competitivitatea localității. 

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Identitatea unei localități este dată și de specificul său, de caracteristicile sale unice, iar Consiliul Local Cristian dorește să asigure dezvoltarea teritorială a Comunei Cristian în acord cu potențialul  economic, social, cultural și teritorial ale acesteia și mai ales cu aspirațiile cristolovenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.