Comunicat de presă: ‘Alianţa USR PLUS strânge rândurile şi merge mai departe’

USR Braşov şi PLUS Braşov mulţumesc cetăţenilor care şi-au exercitat duminică dreptul la vot şi, în mod special, celor care le-au acordat încrederea şi votul lor. Mesajul fără echivoc al Alianţei către aceştia este de a se prezenta la vot în cel de-al doilea tur de scrutin, pentru a duce la capăt ceea ce opoziţia a început în Parlamentul României: îndepărtarea definitivă a PSD de la conducerea ţării.

Braşovul a fost duminică printre primele judeţe din ţară în topul prezenţei la vot (53.73%), iar candidatul USR PLUS a fost a doua opţiune în preferinţele alegătorilor, atât în judeţ, cât şi în municipiu. Astfel, Dan Barna a obţinut un rezultat de 18.05% la nivel de judeţ şi de 22.49%, la nivelul municipiului Braşov. La nivel naţional, Dan Barna a primit voturile a peste 1,4 milioane de români, rezultat care confirmă că Alianţa USR PLUS este a treia forţă politică a ţării.

Irineu Darău, preşedintele filialei judeţene USR Braşov:

„Ţin să le mulţumesc tuturor celor care au acordat încrederea Alianţei USR PLUS şi candidatului nostru, Dan Barna. De asemenea, le mulţumim mult delegaţilor în secţii şi tuturor membrilor şi simpatizanţilor care s-au implicat în campanie. Ca de obicei, în toată această perioadă, am fost în stradă şi am stat de vorbă cu oamenii. Vom rămâne activi şi vom continua să muncim pentru a propune românilor soluţii de reformare profundă a statului şi a clasei politice. Îndemn alegătorii Alianţei USR PLUS să meargă la vot în turul al II-lea şi să dea un vot clar împotriva Vioricăi Dăncilă. Este esenţial să ne prezentăm la fiecare rând de alegeri şi să contribuim la ducerea PSD-ului în irelevanţă.”

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Ioan Radu – secretar general al organzaţiei judeţene PLUS Braşov:

„Le mulţumim braşovenilor pentru numărul mare în care s-au prezentat la vot şi, în mod special, celor care ne-au acordat încrederea. Mulţumim membrilor şi voluntarilor Alianţei, care au fost zi de zi în stradă pentru a vorbi cu cetăţenii, au împărţit materiale de campanie şi au apărat votul ca reprezentanţi în secţii din partea USR PLUS. Ne bucură faptul că românii din Diaspora au beneficiat de condiţii mult mai bune pentru exercitarea votului şi au avut, astfel, o prezenţă la vot record, dorindu-şi pentru România debaronizare, reforme şi debirocratizare.”

Rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale trebuie privit cu speranţă. Până în urmă cu trei ani, când USR nu era parte din scena politică, scenariul de a avea un candidat la alegerile prezidenţiale venit din societatea civilă părea imposibil. Alianţa USR PLUS a demonstrat că nu este aşa, asumându-şi, împreună cu Dan Barna, să ducă lupta acestor alegeri şi să arate întregii ţări că se poate face politică altfel, că schimbarea este posibilă atunci când se implică oameni oneşti şi competenţi.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Campania a fost una grea. Echipele de voluntari ai Alianţei USR PLUS au fost zi de zi prezente printre oameni, în toată ţara şi în Diaspora, începând cu perioada strângerii semnăturilor şi până în ultima zi de campanie. Dan Barna a parcurs peste 11.000 de kilometri în ţară, s-a întâlnit cu zeci de mii de români, a răspuns oricăror întrebări şi a participat fără rezerve la singura dezbatere dinaintea turului I.

Pentru ambele organizaţii, urmează o perioadă de analiză şi discuţii, în teritoriu şi în forurile de conducere, după care vor fi trase concluziile. Acestea vor fi punctul de plecare în pregătirea alegerilor locale şi parlamentare din 2020. De acolo trebuie să înceapă reforma profundă care să producă efecte vizibile în vieţile românilor.

Allen Coliban, senator USR Braşov, vicepreşedinte USR şi unul dintre coordonatorii campaniei pe judeţul Braşov:

„La nivel naţional, rezultatul Alianţei este sub nivelul aşteptărilor şi se impune o analiză din care să înţelegem unde am greşit şi unde am fi putut să facem mai bine. La fel de important este să ne reamintim că lupta pentru reformarea României nu este un sprint, ci un maraton, şi că obiectivele Alianţei USR-PLUS se întind pe un cadru mai larg, de 4 cicluri electorale, miza fiind câştigarea alegerilor din 2020 – locale şi parlamentare.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Braşovul s-a remarcat printr-o prezenţă bună la vot, fiind pe locul 4 la nivel naţional, la o diferenţă de o sutime de procent de locul 3. Candidatul nostru a obţinut aproape 50.000 de voturi în judeţ şi 31.000 în municipiu, cifre ce reprezintă o bază bună de la care să construim campania pentru alegerile locale din 2020. Mulţumim braşovenilor pentru încrederea acordată!”

Nicolae Iorga, responsabil de politici publice în cadrul organizaţiei judeţene PLUS Braşov:

„Vreau să mulţumesc, în primul rând, membrilor din Braşov ai Alianţei, care au făcut o treabă fantastică în campanie, iar toată această muncă de echipă va fi un avantaj major pentru următoarele runde de alegeri – cele locale şi cele parlamentare. Aş mai vrea să transmit un mesaj tinerilor, a căror prezenţă la alegerile Europarlamentare a fost foarte ridicată, dar pe care, de data aceasta, nu am reuşit să îi convingem. Mesajul meu către ei este că orice schimbare începe prin vot. Însă dincolo de asta, vreau să îi asigur că Alianţa USR PLUS este un real partener de dialog, suntem deschişi la orice ar avea să ne transmită şi, mai ales, îi invităm alături de noi pentru a face împreună schimbarea pe care o doresc.”

Alianţa USR PLUS Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.