Comunitatea germană din Pforzheim, donație de 50.000 de euro pentru sistemul medical din Brașov

Deputatul german Gunther Krichbaum, soția sa, Oana Krichbaum (președinte al Societății Româno-Germane din Pforzheim și consilier local) și o echipă de medici germani și români de la Spitalul Siloah din Pforzheim (Germania) au sosit la Brașov cu o donație de echipamente și consumabile medicale în valoare de 50.000 de euro. De asemenea, echipa de medici de la spitalul german rămâne cinci zile la Brașov, pentru a ajuta colegii brașoveni în combaterea epidemiei de Covid-19.
La sediul Instituției Prefectului-județul Brașov, oaspeții – cărora li s-au alăturat adjunctul ambasadorului Germaniei în România, dl. Kai Henning, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Dragoș Garofil, precum și consilierul local Cristian Macedonschi – au fost întâmpinați de prefectul Mihai-Cătălin Văsii, de președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, și de reprezentantul Primăriei Brașov.
În cadrul discuțiilor, oaspeții germani au subliniat deschiderea pe care au avut-o membrii comunității din Pforzheim, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din zonă pentru a contribui la donația către sistemul sanitar brașovean, precum și disponibilitatea medicilor de la Spitalul Siloah de a veni la Brașov. De altfel, coordonatorul echipei de medici, dr. Thushira Weerawarna, șeful secției de pneumologie de la Spitalul Siloah, a subliniat că această acțiune reprezintă doar începutul unei colaborări cu medicii brașoveni și a avut cuvinte de apreciere față de profesionalismul și dedicația colegilor săi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.