Concurs de fotografie pentru studenți și elevi, organizat de către Universitatea Transilvania

Viața în Brașov înseamnă și plimbări lungi și frumoase prin Brașov, în care descoperi orașul așa cum nimeni nu îl vede. Arată detaliul din Brașov care ți-a adus cele mai frumoase amintiri, care te-a impresionat cel mai mult sau pe care doar tu l-ai observat. Surprinde un detaliu arhitectural, un colț de natură în mijlocul orașului, o fereastră cu o poveste aparte sau orice particularitate a Brașovului, care ți-a atras atenția.

Până în 29 octombrie puteți trimite, într-un mesaj privat, pe pagina de Facebook sau Instagram a Universității, o fotografie realizată de tine, în care să surprinzi, în mod artistic, orice detaliu sau particularitate a orașului Brașov.

Organizatorii vor selecta maximum 30 de fotografii pe care le vor posta pe paginile de social media ale UNITBV. Pozele care strâng cele mai multe like-uri vor fi tipărite în calendarul 2024 al universității. Cea mai apreciată fotografie va fi premiată cu un kit de student UNITBV!

La concurs se pot înscrie atât studenții Universității Transilvania din Brașov, de la toate ciclurile de studii (licență, masterat, doctorat) și forme de învățământ, cât și elevii liceelor din județul Brașov (cl. 9-12).

Fotografiile trimise vor avea o rezoluție minimă de 300 dpi.

Scopul acestei competiții este de a încuraja creativitatea și originalitatea studenților și elevilor, și de a-i provoca să surprindă Brașovul, prin obiectivul aparatului foto, într-un mod artistic și original.  Fotografiile vor surprinde detalii de peisaje, arhitecturi, aspecte din viața unui student/elev, într-un mod original și inedit. 

Citeste și:  Mircea Geoană: „Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa”

Din totalul fotografiilor trimise, Biroul de comunicare al Universității Transilvania din Brașov va selecta maximum 30 de fotografii, conform criteriilor de selecție menționate în regulament. 

Calendarul concursului:

  • 23 octombrie 2023 – lansarea concursului
  • 23 – 29 octombrie 2023– trimiterea fotografiilor printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram UNITBV
  • 30 octombrie 2023– centralizarea, selectarea fotografiilor de către organizatori și publicarea acestora pe paginile de social media ale UNITBV, pentru a fi votate
  • 30 octombrie – 6 noiembrie 2023 – votarea celor mai bune fotografii (prin sistem „like”), pe paginile oficiale de Facebook și Instagram ale UNITBV
  • 6 noiembrie – selectarea fotografiilor cu cele mai multe like-uri și anunțarea câștigătorilor

Mecanismul concursului:

Participanții vor trimite fotografiile printr-un mesaj privat, pe pagina de Facebook sau Instagram a Universității Transilvania din Brașov, însoțite de numele autorului și facultatea/liceul. Conform calendarului de concurs, fotografiile care respectă regulamentul, vor fi jurizate, selectate și apoi publicate pe cele două platforme social media ale Universității (Facebook și Instagram). Odată publicate, publicul larg va putea vota fotografia preferată printr-un like la acea poză. 

La final, primele 10 fotografii care au însumat cel mai mare număr de like-uri (cumulate pe Instagram+Facebook) vor fi declarate câștigătoare și vor fi tipărite în calendarul 2024 al Universității Transilvania din Brașov.

3 fotografii vor fi selectate de către organizatori (Universitatea Transilvania din Brașov).

Citeste și:  Începe etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe

Fotografia cu cele mai multe like-uri va fi premiată cu un „kit de student UNITBV”. Totodată va fi oferit și un premiu special, pentru o fotografie aleasă de Biroul de comunicare al Universității.

După anunțarea câștigătorilor, posesorii fotografiilor vor trimite pozele pe adresa de email: birou.comunicare@unitbv.ro respectând următoarele cerințe:

  • Format: *jpeg, *jpg,*png, *tiff
  • Rezoluție minimă: 300 dpi
  • Rezoluție maximă: 5.000 dpi
  • Nume, prenume, Facultate/Liceu, anul de studii/clasa

Dacă una dintre fotografiile votate pentru a fi incluse în calendarul 2024 nu va respecta specificațiile menționate anterior, fotografia va fi exclusă și înlocuită cu altă poză, aleasă de Biroul de comunicare al Universității Transilvania din Brașov.

Câștigătorii vor completa o declarație pe proprie răspundere privind autenticitatea fotografiei și cedarea dreptului de autor, fără recompense financiare.

Calendarul 2024 al Universității Transilvania din Brașov va fi tipărit pe format A3 și A5 și va fi oferit tuturor partenerilor și colaboratorilor universității, dar și studenților ale căror fotografii au fost selectate pentru calendar.

Grafica și ordinea publicării fotografiilor în calendar revin exclusiv Biroului de comunicare al Universității Transilvania din Brașov.

Criterii de selecție:

  • Relevanța fotografiei la tema propusă (Particularități și detalii din orașul Brașov)
  • Creativitate și originalitate
  • Nu vor fi selectate fotografiile care au suferit transformări datorită prelucrării digitale excesive: exagerări ale culorilor, contrastului, schimbări de culoare și alte manipulări evidente etc. Nu sunt acceptate colajele, fotografiile royalty free sau din diverse colecții plătite.
  • Nu vor fi selectate fotografii cu portrete prim-plan, panorame, peisaje ample ori cadre care surprind imagini de ansamblu.
  • Nu vor fi acceptate fotografii care au influență politică, sunt denigratoare la adresa personajelor, au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator, promovează orice fel de discriminare, consum de droguri, tutun sau alcool sau pot aduce prejudicii de orice fel cuiva, ori care conțin publicitate. 
  • Nu vor fi acceptate fotografii care oferă indicii clare că nu au fost realizate în Brașov.
  • Organizatorii concursului (Universitatea Transilvania din Brașov) nu își asumă nicio responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine în mod exclusiv celui care a trimis fotografia. (participanții a căror fotografii vor fi selectate pentru a fi tipărite în calendar vor semna o declarație pe proprie răspundere în care își vorasuma posesia fotografiei)
  • Odată cu înscrierea fotografiilor la concurs, participanții au acceptat în totalitate condițiile prezentului regulament și eventualele decizii ulterioare ale organizatorilor. 
  • Ne rezervăm dreptul de a refuza publicarea fotografiilor care nu ni se par în acord cu tema propusă. 
  • La finalul competiției nu se admit contestații. 
  • Va fi descalificat din concurs concurentul/concurenții care vor încerca să cumpere like-uri sau să obțină voturi suplimentare prin diverse metode tehnologice plătite sau ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.