Concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”

Expoziţia „Din istoria tiparului brașovean” găzduită de Biblioteca Județeană Brașov (sediul central, etaj 1) cuprinde cărți, imagini, materiale, reviste despre momentele, tipografii, editorii și publicațiile cele mai importante din trecutul Brașovului.

Sunt informații despre primii tipografi brașoveni cunoscuți care au îngrijit incunabule din epoca lor, Johannes Honterus și diaconul Coresi, veacurile XVII-XVIII și începutul modernizării tiparului, editurile și tipografiile românești brașovene, revistele culturale brașovene, săsești și românești deopotrivă.

Expoziția în format fizic are şi o versiune online, respectiv un powerpoint cu același titlu, „Din istoria tiparului brașovean”, încărcat pe contul de youtube al bibliotecii. Acesta poate fi vizualizat aici:

Pornind de la această expoziție, conducerea Bibliotecii organizează un concurs a cărui miză este câștigarea de brelocuri cu stema tipografiei brașovene în format 3D, după modelul creat de Johannes Honterus în secolul al XVI-lea.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Întrebările vor fi lansate pe contul de Facebook https://www.facebook.com/BibliotecaGeorgeBaritiuBrasov, iar răspunsurile se află în prezentarea powerpoint a expoziției.

Cine răspunde corect primul în comentarii la întrebările postate pe Facebook va câștiga brelocul pus în joc în ziua respectivă.

Sursa foto, ghidlocal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.