Conducători auto identificați sub influența alcoolului, în ultimele 24 de ore, la Brașov

  • Ieri, 18 februarie 2023, în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov au identificat pe raza stațiunii Poiana Brașov un conducător auto de 38 ani, din localitatea Constanța, care avea o alcoolemie peste limita legală.

Polițiștii au observat din comportamentul conducătorului auto că acesta părea să fi consumat alcool, motiv pentru care s-a procedat la testarea bărbatului din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat iar rezultatul a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcoolpur.

În consecință, persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

  • Tot ieri, polițiști din cadrul Poliței Orașului Victoria au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localității Viștea de Sus.
Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Conducătorul auto de 42 ani, din aceeași localitate, a fost oprit în jurul orei 07:15, în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiști cu acest scop, iar, în urma testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcoolpur în aerul expirat.

Față de cele constatate, polițiștii au dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • De altfel, în jurul orei 02:25, polițiști din cadrul Politiei Stațiunii Bran au identificat un bărbat, în vârstă de 31 ani, din comuna Crucea, județul Constanța, după ce acesta a condus un autoturism pe raza stațiunii, având o alcoolemie peste limita legală.
Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

În urma opririi acestuia, polițiștii au constat că bărbatul părea să fi consumat alcool, motiv pentru care au procedat la testarea lui din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, iar rezultatul a fost de 0.69 mg/l alcoolpur.

 În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, la finalizarea căruia se va propune soluție legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.