Conducerea TVR a explodat după ce Allen Coliban le-a ‘stricat apele’ cu risipa de la Cerbul de Aur

Conducerea TVR s-a făcut foc și pară când a aflat că primarul Brașovului, Allen Coliban le strică apele. Este vorba despre decizia lui Coliban de a pune capăt organizării celei mai mari risipe pe bani publici, Festivalul Cerbul de Aur, în Piața Sfatului. Allen Coliban, a anuntat miercuri ca nu mai este de acord ca festivalul „Cerbul de Aur” sa aiba loc in Piata Sfatului și că, în orice caz, nu sub actuala înfățișare care nu atrage, evenimentul fiind mai mult un prilej de tocare a banilor publici. decât de promovare a Brașovului.

„Cred ca necesita o regandire ‘Cerbul de aur’, o redefinire a lui. Poate intr-un alt cadru, poate intr-o alta dimensiune, cu un alt buget. ‘Cerbul de aur’ este o traditie, dar cu siguranta nu isi mai are rostul in Piata Sfatului si sa blocheze tot centrul orasului, pentru ca nu este un festival care sa atraga cu adevarat. Nu e un magnet pe zona culturala. Este o discutie pe care ar trebui sa o rezolve o analiza si o strategie”, a declarat Coliban.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Conducerea TVR a explodat și s-a grăbit să-i dea o replică primarului Brașovului, care le-a stricat „jucăria”.

„TVR a luat act de declarațiile făcute de primarul Brașovului Allen Coliban (USR PLUS) într-un interviu acordat recent și dorește să facă următoarele precizări:

TVR a luat act de declarațiile făcute de primarul Brașovului Allen Coliban (USR PLUS) într-un interviu acordat recent și dorește să facă următoarele precizări:

  1. Cerbul de Aur este un concept și brand al Televiziunii Române. Nimeni nu poate interveni în modificarea lui. Deci nici primarul ales al Brașovului.
  2. Festivalul Internațional Cerbul de Aur a contribuit la faima Brașovului, pe plan intern și internațional, mai mult decât orice altă manifestare culturală. Și la bunăstarea acestui frumos oraș. Ar trebui să dezvoltăm aceste direcții în beneficiul tuturor.
  3. Cerbul de Aur a fost întotdeauna rezultatul unui parteneriat tradițional, puternic și pozitiv, între Televiziunea publică, Ministerul Culturii, Consiliul Local și Consiliul Județean Brașov. Televiziunea Română rămâne în așteptarea unui dialog aplicat, constructiv și deschis despre potențialul generos și continuitatea acestui Festival. De altfel, managementul TVR va include organizarea acestui Festival în proiecția bugetară a anului viitor.
  4. Și pentru că a fost menționat cuvântul ”tradiție” vă reamintim că Cerbul de Aur este singurul Festival din România, transmis in direct, cu o istorie de peste șaizeci de ani și cu un palmares de nouăsprezece ediții. Este unul dintre primele festivaluri de interpretare din Europa. La ei, organizatorii, miniștrii, primarii, nu se ating de conceptul acestora, locațiile sunt consacrate și nimeni nu se gândește la înlocuirea lor. Ci la dezvoltarea lor. Tradiția înseamnă continuitate”, se arată în comunicatul TVR.
Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

În 2018, „Cerbul de Aur” a înghițit un milion de euro din banii publici. Un comitet guvernamental prezidat atunci de premierul PSD Viorica Dăncilă a decis finanțarea cu 4,6 milioane de lei a ediției din acel an a festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.