Conferința de Istorie Aeronautică, la Brașov. Un omagiu adus celor 100 de ani de excelență în educația aeronautică românească

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” a găzduit conferința de istorie aeronautică dedicată aniversării unui secol de la înființarea primei instituții de învățământ modern aeronautic din România Mare.

Prin Hotărârea Guvernului din 1991, Şcoala Militară de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană și Radiolocație “Leontin Slăjan” a fost transformată în Institutul Militar de Artilerie și Rachete Antiaeriene „General Bungescu”, iar Școala Militară de Ofițeri Activi de Aviație “Aurel Vlaicu” în Institutul Militar de Aviație „Aurel Vlaicu”.

Aceste transformări au constituit un moment esențial în integrarea și dezvoltarea cunoștințelor tehnice în domeniul apărării aeriene, iar în 1995, printr-o reformă profundă a învățământului militar, aceste instituții au fuzionat pentru a da naștere Academiei Aviației și Apărării Antiaeriene, care, ulterior, a devenit Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, continuatoarea școlilor militare și civile aeronautice înființate în țara noastră , preluând tradițiile primei instituții moderne de învățământ aeronautic pentru formarea ofițerilor din România Mare.

Citeste și:  Soprana Angela Gheorghiu, în topul celor mai buni cântăreţi de operă din toate timpurile

De-a lungul sesiunilor de lucru, participanții au avut ocazia să descopere teme esențiale legate de evoluția învățământului aeronautic, de la primele școli ale aviatorilor români până la învățământul superior tehnic și academic de astăzi.

Un moment special al evenimentului a fost oferit de studenții Academiei, care au adus bucurie și emoție printr-un spectacol de colinde și dansuri populare, punând astfel în lumină tradițiile și spiritul de camaraderie care definesc comunitatea noastră academică.

Conferința de istorie aeronautică a fost mai mult decât un prilej de rememorare, a fost o celebrare a valorilor, curajului și excelenței care au definit aviația militară românească de-a lungul acestui secol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.