Consiliile judeţene aşteptă sprijinul Guvernului pentru actualizarea standardelor de cost aferente serviciilor sociale și de protecția copilului

Consiliile judeţene din întreaga ţară aşteptă sprijinul Guvernului pentru actualizarea standardelor de cost aferente serviciilor sociale și de protecția copilului.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, a transmis luni, 4 aprilie, o adresă în atenţia oficialilor guvernamentali Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, Marius Budăi – ministrul Muncii și Solidarității Sociale, şi Attila Cseke – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care a solicitat, în numele UNCJR, realizarea actualizării standardelor de cost în domeniul serviciilor sociale asigurate prin intermediul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din fiecare judeţ.

Actualizarea costurilor este o necesitate stringentă şi trebuie să aibă în vedere actualul context economic dificil din ţara noastră, marcat de majorările de preţuri la alimente, produse industriale și în special la utilități.

Citeste și:  Material lemnos confiscat la Vulcan, după ce a fost transportat fara documente de proveniență

„Practic, am revenit cu această solicitare, pe care iniţial am prezentat-o la întâlnirea din 17 decembrie 2021 avută cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, pe tema proiectului de buget pentru anul 2022. La acel moment am primit promisiunea că standardele de cost în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului vor fi actualizate până în luna mai 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată. Mai mult decât atât, sumele care au revenit consiliilor judeţene prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 pentru activitatea de asistenţă socială şi protecţia copilului ajung doar până în luna iunie, după care este nevoie de o rectificare bugetară. Sperăm ca factorii de decizie guvernamentali să dea curs solicitării noastre, deoarece vrem să evităm posibilele blocaje în finanțarea acestui domeniu prioritar pentru consiliile judeţene, dar care are un impact financiar extrem de mare asupra bugetelor noastre. Nu ne dorim sub nicio formă ca beneficiarii serviciilor asigurate de Direcţiile Generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din întreaga ţară să aibă de suferit din cauza subfinanţării”, a menţionat preşedintele UNCJR Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.