Consiliul Județean Brașov este pregătit să implementeze 7 proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice din patrimoniul Judeţului Braşov

Consiliul Județean Brașov este pregătit să implementeze 7 proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice din patrimoniul Judeţului Braşov, cu fonduri alocate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pe componenta Valul Renovării, potrivit președintelui CJ Adrian Ioan Veştea.

După ce în sesiunea de depunere a proiectelor din luna mai 2022 au fost depuse documentaţiile pentru 2 obiective investiţionale, în cadrul celei de-a doua sesiuni, care s-a deschis luni, 10 octombrie, ora 10:00, echipa CJ Brașov a încărcat în platforma electronică 5 proiecte.

• 2 proiecte de reabilitare energetică a unor imobile situate în localităţile Victoria şi Codlea şi aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,

Citeste și:  15 cele mai comune tipuri de gândire distorsionată

• 1 proiect vizând renovarea energetică a Secției exterioare Zărnești din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov,

• 2 proiecte de eficientizare energetică, reabilitare, modernizare și recompartimentare a unor clădiri aparţinând Consiliului Județean, și anume fosta cantină și imobilul din strada Ecaterina Varga nr. 23.

Valoarea totală a acestora este de aproximativ 30 de milioane de lei.

„Având în vedere că finanţările sunt alocate după regula „primul venit, primul servit”, am toată încrederea vom reuşi să accesăm fondurile de care avem nevoie pentru implementarea lor.

Separat de acestea, avem cele 2 proiecte depuse în luna mai şi aflate în evaluare, vizând reabilitarea clădirii administrative şi relocarea secţiilor de spitalizare de zi şi ambulator de la Maternitatea Brașov, respectiv creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, a căror valoare totală depăşeşte 37,8 milioane de lei.

Citeste și:  Municipiul Brașov se pregătește să marcheze Ziua Națională a României

În exercițiul financiar 2014-2020 am accesat două proiecte cu fonduri europene privind eficientizarea energetică, iar acum, prin intermediul PNRR, putem să facem reabilitările necesare la o scară mult mai mare, astfel încât marea majoritate a clădirilor publice din proprietatea Consiliului Judeţean Braşov să devină sustenabile din punctul de vedere al consumurilor energetice.

Investiţiile în reducerea consumurilor şi în utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru instituţiile finanţate de noi înseamnă o eficientizare maximă a cheltuirii fondurilor publice, mai ales că trecem prin această perioadă dificilă din punct de vedere economic, în care trebuie să facem faţă unor costuri foarte mari la utilităţi”, transmite Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.