Consiliul Tineretului din România recrutează tineri pentru postul de Director Județean la Brașov și pentru alte 17 județe

Consiliul Tineretului din România (CTR) recrutează, în perioada 14-28 aprilie, Directori Județeni care să se ocupe de reprezentarea intereselor tinerilor la nivel local și de organizarea de evenimente care să îi dezvolte personal și profesional. Aceștia trebuie să locuiască într-unul dintre următoarele județe: Brașov, Sălaj, Arad, Alba, Hunedoara, Teleorman, Călărași, Mureș, Bistrița, Harghita, Vrancea, Galați, Brăila, Argeș, Ilfov, Ialomița, Sibiu, Satu Mare.

Ca Director Județean există oportunitatea de a organiza inițiative pentru și cu tinerii din comunitatea ta pentru a încuraja participarea la viața publică. Printre responsabilitățile unui Director Județean CTR se numără:

  • să țină evidența actelor/documentelor/adreselor transmise către autoritățile locale sau primite de către acestea;
  • să se implice și să sprijine organizarea evenimentelor la nivel local/județean;
  • să contribuie la formarea unei federații de tineret la nivel județean;
  • să urmărească ședințele Consiliului Județean și ale Primăriei din reședința de județ;
  • să realizeze campanii de lobby și advocacy;
  • să ajute la elaborarea și transmiterea adreselor/comunicatelor de presă către autoritățile publice locale/județene.
Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Pentru a se înscrie, candidatul trebuie să completeze acest formular, urmând să fie contactat pentru un interviu. În ceea ce privește eligibilatea, cele mai importante criterii sunt: experiența de min. doi ani într-o organizație non-guvernamentală și să aibă între 18 și 35 de ani. Pentru mai multe detalii puteți accesa fișa postului.

Echipa CTR are nevoie de tineri implicați care doresc să comunice nevoile sectorului de tineret către autoritățile locale. Aceștia vor avea oportunitatea de a analiza situația din județul lor și de a primi sprijinul CTR și a celorlalte structuri de tineret din cadrul federației pentru a realiza diverse demersuri.

Prin campania de recrutare directori județeni ne dorim să ajungem la acei tineri care își doresc să conecteze CTR cât mai bine la firul ierbii, la realitatea tânărului de rând. Activitatea de Director Județean CTR este importantă pentru că rolul tău o să fie acela de a cunoaște nevoile tinerilor și ale ONGT-urilor din județul tău, de a coagula oameni, idei, soluții, de a fi în contact cu politicile publice pe care noi le promovăm la nivel național și de a merge în fața decidenților (primar, președinte de CJ, consilieri s.a.) pentru a-i convinge că tineretul trebuie să fie o prioritate pe agenda lor, nu doar la nivel declarativ ci, în special, prin fapte. Credem în motivația nealterată a tinerilor care doresc să-și reprezinte generația. Tineri care să pornească de jos, să aibă curajul de a fi printre ceilalți și de a-și face vocea auzită atunci când alții nu se descurcă să o facă pentru ei.”, Gabriel Carnariu, Președinte CTR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.