Construirea Spitalului clinic de pneumoftiziologie și boli infecțioase, în linie dreaptă pentru obținerea finanțării prin PNRR

În ședința Consiliului Local din 29 septembrie, consilierii au aprobat, cu unanimitate de voturi, studiul de prefezabilitate pentru construirea Spitalului clinic de pneumoftiziologie și boli infecțioase.

Acest spital va fi situat în Bartolomeu, pe str. Institutului (lângă CATTIA), lângă viitorul spital regional, ca parte a proiectului municipalității de amenajare ,,orașului medical”(,,medical city”). Aprobarea acestui document era necesară pentru ca municipalitatea să își continue demersurile pentru obținerea finanțării nerambursabile prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), pentru care proiectul este eligibil. Construirea acestui spital se încadrează în Pilonul V, Componenta V.I. – Sănătate, Investiţia nr. 2 – Investiţii în infrastructura spitalicească publică din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), având ca obiectiv consolidarea rezilienţei sistemului de sănătate din România prin creşterea nivelului de acces, siguranţă, calitate şi funcţionalitate a serviciilor medicale şi a infrastructurii sanitare.

Citeste și:  Ministerul Afacerilor Externe lansează campania „Born in NATO”

Conform studiului de prefezabilitate, viitorul spital va avea următoarelor specializări: boli infecţioase, pneumologie şi ftiziologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirurgie toracică, îngrijiri paliative.

Capacităţile noului Spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie Braşov vor fi formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse şi un centru de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, şi un compartiment pentru primiri urgenţe, cu camere de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi, etc).

Citeste și:  Universitatea din București, rol strategic în definirea viitoarelor diplome universitare europene

Organizarea spaţiilor va fi flexibilă, în aşa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte 2 paturi în cazuri excepţionale, în situaţii de necesitate. În mod curent, spitalul va avea un număr total de 279 paturi, putând fi suplimentate până la 324 în cazuri de necesitate. Dintre acestea, 20 de paturi sunt prevăzute în regim de spitalizare de zi şi 15 pentru terapie intensivă. Clădirea va avea șase niveluri, în regim S+P+4E.

După aprobarea acestui document, Primăria poate trece la următoarea etapă, cea de elaborare a studiului de fezabilitate, document premergător obținerii finanțării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.