Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani, anunta Ministerul Sanatatii. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Imunizare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a publicat un clip pe platforma RO-Vaccinare, in care anunta ca, de săptămâna viitoare, se va putea permite programarea la vaccinare a copiilor de 12 – 15 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, scrie Ministerul Sănătății pe contul de Facebook.

„Veşti bune! Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!”, afirmă Valeriu Gheorghiţă, pe platforma RO-Vaccinare.

El precizează că schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

„Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor”, a punctat preşedintele CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.