Copiii din Tractorul nou vor putea merge, din toamnă, la creșa din cartierul lor

Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au verificat stadiul lucrărilor de construire a creșei din cartierul Coresi situată pe str. Camil Petrescu nr. 9B. Aceasta face parte din programul municipalității de asigurare a facilităților de învățământ pentru cei mici, mai ales în noile cartiere.

Creșa va avea trei niveluri, demisol, parter și etaj, și are ca destinație principală copiii din zona nouă a cartierului Tractorul. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna iunie, anul viitor. Este cea de a doua unitate de învățământ destinată celor mici din acest cartier, care este realizată pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. Prima unitate este grădinița de pe str. Ion Popasu, a cărei construcție a început în luna august 2022.

,,Dragi brașoveni, ne aflăm în cartierul Tractorul, în zona nouă, un cartier care se află într-o continuă expansiune și care duce lipsă de infrastructură educațională. Aceasta este prima creșă pe care Brașovul o construiește în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. Este o creșă ce va fi gata în luna august și se adaugă grădiniței de pe strada Ion Popasu, care va fi gata în câteva săptămâni. Ambele sunt investiții în infrastructura educațională, investiții noi, pe care le terminăm anul acesta. Pe lângă aceste două obiective, avem campusul de la fostul depou de pe strada Socec, campus pentru care am obținut finanțări din fonduri nerambursabile și care, de asemenea, va intra în execuție spre finalul acestui an. Educația este un pilon important de dezvoltare al oricărei comunități. Luăm foarte în serios acest lucru la Brașov și, iată, după zeci de ani, construim infrastructură de la zero, infrastructură modernă, infrastructură adaptată normelor actuale. De această creșă vor beneficia peste 60 de copii”, a precizat primarul Allen Coliban.

În momentul de față, se lucrează la partea interioară –  finisaje, zugrăveli, montare gresie și faianță în bucătărie și băi, parchet în dormitoare și pardoseală PVC în sălile de joacă și holuri, uși. Conform constructorului, până la sfârșitul lunii iulie, atât lucrările de construire, cât și montarea dotărilor necesare funcționării creșei vor fi gata.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Potrivit proiectului, creșa din Coresi va avea trei niveluri (demisol, parter și etaj), clădirea fiind amplasată pe un teren cu suprafața de 3.167 de metri pătrați, teren donat municipalității de dezvoltatorul cartierului Coresi. Creșa va avea dotările necesare și va asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Descrierea funcțională a clădirii este următoarea:

La demisol sunt organizate spațiile utilitare pentru funcționarea creșei: bucătărie, depozite pentru alimente separate pe categorii, spălătorie, vestiare pentru personal, dotate cu dușuri și grup sanitar. Bucătăria are o zonă dedicată preparării/tăierii alimentelor, o zonă de bucătărie caldă, bucătărie rece, preparare finală și spălător vase.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

La parter sunt sălile pentru cele 5 grupe, holul de acces – care va funcționa ca spațiu de filtrare a copiilor – cabinetul medical, izolatorul și camera de tratament. Copiii vor avea vestiare organizate pe grupe de vârstă, toate luminate și ventilate natural. Fiecare grupă de copii are propriul grup sanitar. Tot la acest nivel este dispus un oficiu de preparare finală hrană, unde mâncarea este aranjată în farfurii și distribuită la mese. Pentru grupa mică, de bebeluși, sunt prevăzute un vestiar și o zonă de schimbat, dotată cu mese de înfășat.

La etaj sunt dispuse spațiile folosite de personalul creșei, educatoare, coordonator personal de specialitate, psiholog/logoped. De asemenea, este prevăzută o sală de întruniri pentru seminarii de pregătire a cadrelor didactice, aceasta putând fi folosită și pentru întâlnirile cu părinții. Copiii nu au acces la etaj. Cabinetul psihologului este dotat cu un spațiu de terapie pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.