Copil de cinci ani, victima ciupercilor otrăvitoare

Un copil de 5 ani a ajuns la spital mai mult mort decât viu după ce a mâncat ciuperci culese din pădure de tatăl lui. La scurtă vreme de la terminarea mesei starea fetiței s-a înrăutățit, iar copila a început să acuze o stare generală de rău și vărsături violente. Imediat mama copilei a sunat la 112, iar medicii sosiți la fața locului au transportat fetița la Spitalul de Pediatrie Brașov. În urma investigațiilor făcute medicii au stabilit că se impune transferarea copilului la Cluj, dată fiind starea îngrijorătoare a copilului, dar și timpul îndelungat care s-a scurs de la consumarea ciupercilor.
Medicii povestesc faptul că în urmă cu un an un copil de 7 ani cu simptome similare a murit pe patul spitalului tot în urma unei intoxicații cu ciuperci, după o săptămână de chinuri.
Medicii lansează un apel către brașoveni, pe care îi îndeamnă să nu consume ciuperci culese din pădure sau cumpărate de la persoane care nu sunt autorizate. Chiar și buni cunoscători ai ciupercilor pot face confuzii între cele comestibile și cele otrăvitoare. Medicii subliniază că intoxicația cu ciuperci poate fi mortală.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.