Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Corona Braşov a scris istorie miercuri seara, câştigând Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi completând o triplă memorabilă. Echipa a învins SC Miercurea Ciuc cu 6-4 (1-1, 1-2, 4-1) în meciul decisiv de pe Patinoarul Olimpic din Braşov, după ce învinsese cu 3-2 în prima manşă, disputată la Miercurea Ciuc. Pentru Corona acesta este al şaselea titlu de campioană, după cele din 2014, 2017, 2019, 2021 şi 2023.

Victoria de miercuri seara a consfinţit un sezon fantastic pentru Corona, care a cucerit deja Cupa României şi s-a impus şi în competiţia regională Erste Liga. Echipa a demonstrat o dominare constantă pe tot parcursul anului, impunându-se ca o forţă de temut în hocheiul românesc.

Acest succes este o dovadă a muncii intense depuse de jucători, antrenori şi conducerea clubului pe tot parcursul anului. CSM Corona Braşov a demonstrat că este o echipă unită şi ambiţioasă, care îşi doreşte să performeze la cel mai înalt nivel.

Citeste și:  Ultima zi în care tinerii interpreți se mai pot înscrie la Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest”

Tripla realizată de Corona este un moment istoric pentru hocheiul brăşovean şi românesc. Echipa a scris o pagină de aur în istoria sportului românesc şi a demonstrat că poate concura cu succes la cel mai înalt nivel.

CEL MAI FRUMOS MECI DE HOCHEI DIN ACEST SEZON A FOST LA BRAȘOV

Culise: într-unul dintre birourile pe care Corona Brașov le folosește în Patinoarul Olimpic, cu aproape o oră înainte de începerea meciului, unul dintre cei mai importanți membri ai staffului echipei noastre se duce la raftul pe care stau Cupa României și Erste Liga. ”Trebuie să fac loc pentru a treia” spune el preocupat. Le ordonează și lasă un loc mare, gol.

Fără nicio exagerare: în seara aceasta am văzut cel mai frumos meci de hochei din acest sezon, din toate competițiile! Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc, în al doilea meci din Finala Ligii Naționale de Hochei a României.

Citeste și:  În perioada 1-6 mai 2024, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov şi Casa Memorială „Ştefan Baciu” vor fi închise

O rivalitate veche. Una care se duce în absolut toate competițiile unde cele două echipe joacă împreună: Cupa României, Erste Liga și Liga Națională. Le-am pus în ordinea în care s-au terminat în acest sezon.

Înaintea meciului de astăzi, Corona câștigase primele două: Cupa României și Erste Liga. Pentru Ciuc, câștigarea acestui meci era vitală, mai ales după partida pierdută ieri seară acasă. Iar meciul n-a început deloc bine pentru ciucani…

În minutul 2, Valchar înscrie pentru Corona. 1-0 și Campionatul României era ca și câștigat. Doar 7 minute, pentru că replica Ciucului a venit. Și-a continuat în repriza a doua: 1-2, 1-3. Ne-am revenit spre sfârșitul reprizei și băieții au făcut 2-3.

În repriza a treia a fost 2-4. Părea că vom vedea un al treilea meci al finalei. Din minutul 9 până în minutul 19 însă a fost o perioadă magică a noastră: 3-4, 4-4, 5-4 și, ca să nu existe niciun dubiu, 6-4! Tribune în delir, cei mai frumoși suporteri, cei care nu s-au oprit nicio clipă din strigat, au ridicat nivelul sonor atât de sus ca și cum abia ar fi început meciul.

Citeste și:  CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Echipa de hochei Corona Brașov a câștigat Campionatul României! Este al treilea trofeu din acest sezon, un lucru care nu s-a întâmplat niciodată la Brașov! Un vis împlinit după o muncă imensă, după mult sânge care a curs la propriu, după ce miile de fani fabuloși au stat alături de echipă zi de zi, indiferent de rezultat.

E un sentiment incredibil să închei sezonul așa. Mai ales că astăzi, la Brașov, am văzut cel mai frumos meci de hochei din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.