Corul de copii și tineret al Patriarhiei Române va susține, mâine, un concert vocal-simfonic la Filarmonica Brașov

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie, Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, dirijat de Luminița Guțanu Stoian, va susține mâine un concert vocal-simfonic la Filarmonica Brașov.

Concertul face parte din Proiectul ,,Muzica pentru copii în filmul românesc”, desfășurat în cadrul întregii stagiuni 2022-2023, și își propune să readucă publicului muzica de film de altă dată, bijuterie de factură românească. Astfel, spectacolul va cuprinde fragmente muzicale din filmele ,,Veronica” și ,,Mama”, ale căror orchestrații au fost realizate special pentru acest proiect unic în România, de maeștrii Ioan Dobrinescu și Eugen Dan Drăgoi.În data de 15 Ianuarie, Corul ,,Symbol-Jean Lupu” va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta dirijorală a maestrului Leonard Boga.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

 Proiectul ,,Muzica pentru copii în filmul românesc” a debutat la Târgu Mureș în luna Noiembrie, iar mai apoi a continuat în Oradea, Satu Mare și Craiova. Seria de concerte se va desfășura și în Chișinău, București, precum și la Teatrul Național de Operă și Operetă  ,,Nae Leonard” din Galați, Opera Naționala din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă din Iași.

Concertul va începe la ora 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul filarmonicii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.