Corul Madrigal prezintă Spectacolul „Săptămâna Patimilor”, astăzi, la Teatrul Dramatic Brașov

Marți, 4 aprilie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține în premieră la Brașov Spectacolul Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” .

Spectacolul se desfășoară la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”și îi are ca invitați pe tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici, pianistul Abel Corban, precum și coruri de copii ale Programului Național Cantus Mundi din județul Brașov și din regiune.

Bilete și detalii sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK

„Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viața lui Isus. De la bucurie și viață, la agonie și apoi la extaz, de la lumină, la întuneric și iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanșă de emoții”- a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Citeste și:  Emisfera nordică, puternic afectată de incendii de vegetaţie în această primăvară

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, design-ul de lumini aparține lui Alin Popa, iar Gabriel Scîrlet semnează regia muzicală.

Alături de Corul Madrigal, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu„ din Brașov vor urca următoarele coruri: „Corona Melos” din Brașov, dirijor Camelia Epure „Voinicei”, Sita Buzăului, județul Covasna, dirijor Laura Mitrofan, „Anstasis” din Târgoviște, județul Dâmbovița, dirijor Lucian Constantin Mileșan, „Cantissimo”, Sânpetru, județul Brașov, dirijor Diana Ramona Dumitrașcu și „Allegro” din Brașov, dirijor Ionela Gheorghica.

Spectacolul de la Brașov al celebrului ansamblu face parte din Turneul național de Paște, ce se desfășoară în perioada 29 martie – 13 aprilie în 8 orașe din România: Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București.

Citeste și:  România, al doilea mare exportator de grâu din Uniunea Europeană în 2022

Turneul de Paște se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.