Corul Madrigal va cânta românilor din Italia de Ziua Națională a României

Luni, 29 noiembrie 2021, ora 19:00, cu prilejul Zilei Naționale a României, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține un Concert Extraordinar la Bazilica Sfântul Petroniu, din Bologna, Italia. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia și la invitația Consulatului General al României la Bologna, Asociației culturale româno-italiană Propatria din Roma și al Accademia di Romania in Roma.

Concertul Corului Madrigal va marca, de asemenea, inaugurarea celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internaţional Propatria – „Tinere Talente Românești”. Cu același prilej, Corul Madrigal va lansa la nivel internațional și noul său album discografic cu muzică românească, „Hora staccato”.

„Anul acesta avem oportunitatea extraordinară de a marca Ziua Națională alături de românii din Bologna, unul dintre marile centre istorice și culturale italiene, care se bucură de o importantă și efervescentă comunitate românească. Suntem mândri că vom putea sărbători acest simbol al Zilei Naționale chiar în inima cetății, în somptuoasa Basilica di San Petronio, un edificiu spiritual emblematic pentru Bologna. Mulțumim Ambasadei României în Italia, Consulatului General al României la Bologna, Asociației culturale româno-italiane Propatria și Accademia di Romania in Roma pentru onoranta invitație și suntem nerăbdători să dăruim românilor un crâmpei sonor de „acasă” și, de asemenea, să ne conectăm cu publicul italian, în cinstea României” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin. 

Concertul Extraordinar dedicat Zilei Naționale a României face parte din turneul pe care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” îl efectuează în perioada 27 – 30 noiembrie 2021 în Italia, la Parma și Bologna.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Turneul internațional al Corului Madrigal va debuta la Parma, pe 28 noiembrie, unde celebrul ansamblu va participa ca invitat special în cadrul celei de-a doua ediții a International Choral Conducting Competition „ROMANO GANDOLFI”, organizat de Associazione Emiliano-Romagnola Cori (AERCO).

Corul Madrigal, care este desemnat ansamblu invitat în cadrul competiției, va susține un concert special în cadrul Galei de închidere a prestigioasei competiții internaționale de dirijat coral și, în plus, va decerna câștigătorului acestei ediții Premiul de excelență „Marin Constantin”.

Suntem fericiți că facem parte din organizarea de anul acesta a Competiției Internaționale de Dirijat coral „Romano Gandolfi”, alături de vechii noștri colaboratori și susținători de la AERCO, iar Madrigal își demonstrează încă odată statutul de ansamblu reper în lumea corală internațională. Pentru mine, este de asemenea o onoare să fac parte pentru a doua oară din juriul acestui prestigios concurs, care reunește candidați din întreaga lume, din țări cu o mare tradiție corală, de la Italia, Germania sau Lituania, până la China, Taiwan și Corea de Sud. Totodată, acordarea Premiului și trofeului „Marin Constantin” este deosebit de importantă în biografia Corului Madrigal, o inițiativă care onorează atât excelența în muzică, cât și memoria maestrului nostru” – a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” despre participarea la competiție.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Anna Ungureanu va fi prezentă la Parma încă din 25 noiembrie, ca membră a juriul concursului și, alături de diploma și trofeul „Marin Constantin”, va înmâna câștigătorului Premiului I și invitația de a dirija în viitor un concert al Corului Madrigal.

Concertul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” din cadrul Galei finale, precum și ceremonia de premiere vor fi găzduite în Auditorium del Carmine, de la Conservatorio di Musica „Arrigo Boito” din Parma.

Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite în Broșura competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.